szerző:
Eduline

Megkérdezik őket, majd teszik, amit jónak látnak.

©

Ismét kiderült, hogy semmi értelme kikérni a tantestület véleményét az igazgatói pályázatok elbíráslásánál, hiszen a minisztérium - ezúttal nem az Emmi, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium - úgysem veszi figyelembe azt.

A Szegedi Szakképzési Centrumhoz tartozó Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumában mégsem fog akkora botrányt okozni a tárca döntése, mint több másik intézményben, mert a tantestület mindkét pályázót elismerte - írja a Délmagyar.

Az elmúlt napokban alig aludtam, azon járt az eszem, miben lehetek én a vétkes

"Az elmúlt napokban alig aludtam, folyamatosan azon járt az eszem, miben lehetek én a vétkes, de szakmai okokat nem találtam. Állandóan az motoszkál bennem, miért van, hogy a véleményezők értékelését figyelmen kívül lehet hagyni, és indoklás nélkül bármi megtehető" - mondta a Magyar Nemzetnek Tóth Gábor, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, aki egy e-mailből tudta meg, hogy pályázatát Palkovics László oktatási államtitkár nem támogatja.

Terjék Balázst mégis nagyobb arányú támogatást kapott a munkaközösségtől, az alkalmazotti közösségtől, végül a még a megyei iparkamarától is, ennek ellenére a tárca Farkasné Székely Angéla mellett döntött.

Az utóbbi hetekben több iskolában is komoly felháborodást okozott, hogy a tantestület és a szülők véleményével ellentétes döntést hozott az erre hivatott minisztérium.

Újabb botrány az igazgatóválasztások körül: Algyőn is áll a bál

Az önkormányzat, a szülői munkaközösség és a tantestület akarata ellenére is Gondáné Pál Ildikó pályázatát minősítette sikeresnek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére - írja a Délmagyarország. A lap azt írja, az igazgatói poszt körüli kálvária két éve kezdődött.