szerző:
Eduline

Órarend helyett naptár az okostelefonon vagy a tableten, periódusos rendszer papír helyett a képernyőn, szótár helyett...

Órarend helyett naptár az okostelefonon vagy a tableten, periódusos rendszer papír helyett a képernyőn, szótár helyett interaktív nyelvi alkalmazás? A Mashable.com összegyűjtötte a leghasznosabb alkalmazásokat gimnazistáknak. Milyen appokat ajánlunk egyetemistáknak? Listánkat itt nézhetitek meg.

The Chemical Touch

©

Ez az alkalmazás könnyebbé teheti a kémiatanulást: a periódusos rendszer összes elemének tulajdonságait kiadja, így könnyebben készülhettek fel a dolgozatokra.

Essentials by AccelaStudy

©

A nyelvtanulásban segít ez az app. Szókincsfejlesztő feladatokat kínál, és hangfelismerő funkciójával a kiejtéseteket is addig csiszolja, amíg tökéletes nem lesz.

Evernote Peek

©

Tanulókártyákkal és jegyzetekkel gyorsabban megy a tanulás: az Evernote Peek rendszerezi az információkat, ezeket bármikor kikereshetitek a házi feladathoz.

Frog Dissection

©

Az amerikai biológiaórák elmaradhatatlan eleme a békaboncolás. Bár itthon nem része a tananyagnak, érdemes kipróbálni - legalábbis ezzel az alkalmazással.

Graphing Calculator

©

Ez nem egy sima számológép: többismeretlenes egyenleteket oldhattok meg a segítségével, és grafikonokat is rajzolhattok.