szerző:
Eduline

Pölöskei Gáborné úgy tűnik, csak az új tankerületi rendszer elindulásáig maradt a helyén, a következményekre más várhat.

©

"Vezetőváltás lesz még januárban a Klebelsberg Központ (KK) néven működő szervezet élén" – írja a Magyar Nemzet több egymástól független forrás alapján.

A tiltakozási hullám és a Klik súlyos adósságokat görgető gazdálkodása miatt vezetőváltás történt 2016 márciusában a szervezet élén, Pölöskei Gáborné érkezett Hanesz József után. A szervezet alultervezett költségvetését megtoldották 38 milliárd forinttal, így Pölöskeiék rendezni tudták a tartozásokat. Ő végeztette el a 198 tankerület átalakítását, az országos központon kívül január 1-től hivatalosan is 58 tankerület működik.

A lap szerint azért kell távoznia, mert elégedetlenek voltak a munkájával, ám más források éppen azt emelték ki, hogy a munkára termett szakember.

Újabb akcióra készülnek a tanárok, továbbra is Balog távozását követelik

Február elsején Balog Zoltán távozásáért tüntet a Tanítanék Mozgalom. Új, önálló oktatási minisztérium létrehozásáért, az oktatásért felelős jelenlegi miniszter távozásáért, valamint új köznevelési törvényért vonulnak utcára a pedagógusok február 1-én - erősítette meg korábbi bejelentését Törley Katalin a hétfői adásában. Követeléseiket néhány nappal karácsony előtt jelentették be, ám arra érdemi reakció nem érkezett a kormánytól, ezért is vonulhatnak utcára.