szerző:
Eduline

"Mélyen sértő és lekezelő" volt a Független Diákparlament szerint az Echo TV műsorvezetője, aki a diákszervezet szóvivőjével, Kalló Dániellel készített interjút, oktatáspolitikai témák helyett azonban felhívásuk egyik mondatának elemzésére szólította fel a diákot újra és újra.

©

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Független Diákparlament szóvivője, Kalló Dániel mellett kiállt magyartanára egy Echo TV-s műsorvezető viselkedése miatt. Most a Független Diákparlament is állást foglal közleményben, melyet a Facebookon tettek közzé.

A közleményben azt írják: „megdöbbenéssel tapasztaltuk Velkovics Vilmos műsorvezető az Echo Tv Napi aktuális című 2018. január 17-én adásba kerülő műsorában tanúsított, a diákokra nézve – kiemelve – mélyen sértő és lekezelő magatartását”. Mindebből arra következtettek, hogy annak ellenére, hogy a diákok az oktatás legfontosabb résztvevői, véleményüket ebben az esetben Velkovics Vilmos egyértelműen jelezve nem tekinti mérvadónak, egyenrangú vitapartnernek sem fogadja el őket.

A diákparlament hangsúlyozta, hogy az oktatás mellett továbbra is ki fognak állni minden alkalommal, következő megmozdulásuk február 23-án lesz, "amennyiben a helyzet úgy kívánja”.

Orbán Viktor nem fog tárgyalni a diákokkal: újabb tüntetés lesz Budapesten?

Orbán Viktor várhatóan nem áll ki nyilvános vitára a Független Diákparlamenttel, erről Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője beszélt szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. A két héttel ezelőtti diáktüntetés szervezői azt közölték, ők személyesen a miniszterelnöktől várnak választ. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Független Diákparlament nyilvános vitára hívta Orbán Viktort, akinek február 7-ig kell választ adnia.