szerző:
Eduline

Az interneten kért segítséget egy borsodi óvónő, mert a foglalkozásokhoz sincs elég játék az óvodájában. Elsősorban udvari eszközökre lenne szükségük, amelyek lekötnék és fejlesztenék a gyerekeket.

©

„Az udvarunkon semmi játék nincs, csak beton és fű” – ezt írta ki a közösségi oldalra egy Kiscsécsen dolgozó óvónő a Hír TV riportja szerint. Így szeretett volna az intézményen segíteni, mert, ahogy fogalmazott, nagyon nehéz játéékok nélkül megoldani, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és hasznosan teljen az idejük. Az óvónő elsősorban olyan minőségi játékokat kérne az adományozóktól, amiknek a gyerekek hasznát veszik.

A Borsod megyei Kiscsécsen működő óvoda a közeli Kesznyéteni Óvoda kihelyezett csoportja. Az anyaintézményben hasonló a helyzet – mondta az intézmény vezetője. A 1979-ben elkészült épület nagy részét soha nem újították fel, de a 2001-ben átadott új terasz is használhatatlanná vált. Az udvar tágas, játék azonban kevés van benne, régi mászókákat és mérleghintákat használnak a gyerekek.

„Minden mozgásfejlesztő játék érdekelne bennünket, a rollertől a bicikliig, a különböző mászókákig, csúszdákig, amely megfelel az EU-s követelményeknek” – mondta Virág Anikó, intézményvezető.

Mindennapos testnevelés lesz az óvodákban? Ahhoz tornaszobákra is lenne szükség

A mindennapos testnevelést az óvoda felé is szeretnék elvinni - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken, a V4 országok egészségügyi minisztereinek konferenciáján. A bejelentésre az Eduline olvasói is reagáltak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy pénteki konferencián arról beszélt, a WHO felmérése szerint Magyarország azon kevés országok közé tartozik, ahol a 7 éves gyerekek körében megállt az elhízás előfordulásának növekedése.