szerző:
Eduline

Újabb komoly utcai megmozdulásra készülnek a tiltakozó pedagógusok. A Civil Közoktatás Platform március 15-re szervez demonstrációt Budapesten.

©

„Mindenkit nagyon-nagyon nyomatékosan kérünk, hogy március 15-ére összpontosítsa az erejét Budapestre, és jöjjön el. Délután 3-kor találkozzunk, és vonuljunk végig az Andrássy úton a Kossuth térig. Mutassuk meg, hogy mekkora erő van mögöttünk!” – mondta Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az ATV-ben.

A Civil Közoktatási Platform nem fogadja el Palkovics László államtitkár bejelentését arról, hogy több pénzt kap a Klik és átalakítják nyárra. Szerintük ugyanis az egészet úgy, ahogy van, meg kéne szüntetni.

Nemrég írtunk arról, hogy a Klik a PSZ-nek is tartozik, a szakiskolák pedig teljesen érthető okból menekültek a Kliktől.

A tiltakozáshoz máris csatlakozott egy népesebb csoport, mégpedig a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, amibe pedagógusi, egészségügyi és köztisztviselői érdekképviseletek is tartoznak.

A SZEF szombati kongresszusán határozott arról, hogy támogatja a Pedagógus Sztrájkbizottság 25 pontos követelését, és szolidaritást vállal a Civil Közoktatási Platform tüntetésével.