szerző:
Eduline

Nyolc hónapig élt és tanult a gimnazisták között egy 22 éves kaliforniai rendőr.

Nyolc hónapig élt és tanult a gimnazisták között egy 22 éves kaliforniai rendőr. Az áldiák azért épült be az Exeter Union High School közösségébe, hogy a diákok bizalmába férkőzzön, és leleplezze azokat, akik rossz útra tértek – számolt be a Huffington Post.

Exeter Union High School - hónapokig járt ide az álruhás rendőr
©

A Johnny Ramirez álnéven futó fiatal rendőr sikerrel is járt: tizenkét drogdílert talált az iskolába járó diákok között, akiket felelősségre is vont, miután felfedte kilétét. „Johnny mellett ültem három teremben is, azt hittem, nagyon jól ismerem. Nem hiszem el, ami történt” – mondta egy 17 éves gimnazista.

Az álruhás rendőr egy tizenharmadik diákot is azzal gyanúsít, hogy drogot árult a társainak, ő azonban hetek ót nem jár iskolába, így eddig nem tudtak lecsapni rá. Nagy-Britanniában nemrég 11 éves dílereket fogtak – összefoglalónkat itt olvashatod.

Nem ez az első eset, hogy a zsaruk inkognitóban próbáltak a diákok bizalmába férkőzni: az amerikai Tulare megyében már több iskolában is volt példa hasonló akcióra. És ne feledkezzünk meg Drew Barrymore-ról sem, aki egy jó sztori reményében, oknyomozó újságíróként épült be a gimisek közé A bambanő című filmben.