szerző:
Eduline

A kormány koncepciója szerint az iskolák udvarán is lőtereket lehetne kialakítani, tesiórán pedig kerepelhetnének a fegyverek.

©

Az eddig labdajátékokra és atlétikára épülő testnevelést a kormány küzdősportokkal és lövészettel egészeítené ki a Népszava szerint.

Tény, nemrég a kormány bejelentette, 27 milliárd forintból 197 új lőteret létesítenek az országban, a lap szerint pedig ehhez köze van annak, hogy az iskolai oktatás keretében lövészetet is oktatnának.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára nemrég a Parlamentben beszélt arról, hogy a szabadon választható katonai alapismeretek tárgy mellett a testnevelés is kiegészülne a lövészet lehetőségével.

Valamit kezdeni akar a Honvédség a gyerekekkel

Simicskó István honvédelmi miniszter irányításával zajlik a Honvédelmi Sportszövetség megalakítása, mely egyfajta nemzetőrségként is funkcionálhat. A gyerekeknek is lenne szerepe benne. Október 6-án került fel a kormány oldalára a Honvédelmi Sportszöveteségről szóló törvénytervezet - hívta fel a figyelmet a honvédelmi területen jól értesült gyomberbela.blog.hu .

A Népszava szerint már kész is az erre vonatkozó koncepció. E szerint az iskola maga dönthetné el, hogy a lövészetet beemeli-e a tesiórák mindennapjaiba, de a kormány a lehetőséget mindenki számára megteremtené.

A lap arról is ír, hogy a koncepció szerint az iskolák területén alakíthatnák ki a lövészetre alkalmas pályákat. Az egészet szabályozó kerettanterv már júniusra kész lehet, az általános bevezetéssel azonban megvárnák a Nemzeti alaptanterv 2019-es módosítását.