szerző:
Eduline

Egy hete nincs fűtés egy vidéki szakképzőben, miután a kazánok többsége felmondta a szolgálatot. A tanárokkal az iskolában aláíratták, hogy 14 fokban is tanítanak, de a kollégiumból elköltöztették a tanulókat.

©

Információnk szerint a székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégiumban több kazán is meghibásodott a múlt héten, amikor hajnalban fagyok is voltak. Az iskolában 14 fok volt az előző héten, ennyit tudott biztosítani a megmaradt két kazán.

A tanárok aláírtak egy papírt arról, hogy ilyen körülmények között is tanítanak, így az oktatás zavartalan, csak éppen kabátban zajlik. Tudtunkkal a diákok is rendesen bejárnak, ami kötelező is számukra. A kollégium lakóit tudomásunk szerint elköltöztették addig, míg nem normalizálódik a helyzet.

Cikkeink hasonló témákban

Elromlott a fűtés, megállt a tanítás Tiszabőn

Így fest az ország egyik legjobb gimnáziuma

Megszűnhetnek a szakiskolákon belül működő gimnáziumi osztályok

Hogy ez mikor lesz, azt egyelőre nem tudni. Az intézményben állítólag elöregedtek a kazánok, ezért mondták fel a szolgálatot.

A helyzettel kapcsolatban megkerestük a Székesfehérvári Szakképzési Centrumot. Amint választ kapunk, közöljük.

A szakképzés átalakítása után a Klik-től, tehát az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerültek a szakképző iskolák. A tárca július 1-jével 44 szakképző centrumot hozott létre, amik a fenntartó szerepét töltik be.

A Váciba jártok? Esetleg ismertek olyat, aki oda jár? Vagy talán a ti iskolátok is hasonló helyzetben van? Akkor írjátok meg nekünk az [email protected] e-mail címre!