szerző:
Eduline

Kosztolányi Dezső műveinek digitális kiadása egyre bővül, több 20. századi szerző műveit is elérhetjük majd számos változatban. Szuper oldalt ajánlunk.

©

Kosztolányi Dezső regényeinek digitális kritikai kiadása is megindult: az Aranysárkányé után jött az Édes Annáé, az Esti Kornélé, de folyamatban a Pacsirtáé is - írja a Magyar Nemzet.

A PIM és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Irodalomtudományi Intézetének közös projektje a DigiPhil, egyre több 20. századi szerző művei válnak elérhetővé számos változatban, tudományos szövegkiadások, bibliográfiák és kutatási adatbázisok netes tudástáraként is működik az oldal, illetve személy- és földrajzi neveket is azonosítani lehet rajta.

Az Édes Annának például öt változata is megtalálható a DigiPhilen: a kézirat mellett fenn vannak a nyomtatott szövegváltozatok, a jegyzetek, a tárgyi magyarázatok is. Elérhető többek között Mikszáth Kálmán összes elbeszélése is, de felkerülnek majd Móricz Zsigmond levelei is, valamint a Kosztolányi-adatbázis is bővülni fog.

Bengi László, az ELTE BTK adjunktusa szerint a kritikai kiadások előnyei így jóval természetesebb közegben jelenhetnek meg, más ez, mintha egy vaskos könyvet ide-oda lapoznánk.

Így szerezhetitek be a kötelező olvasmányokat teljesen ingyen

Ha összegyűjtenétek a kötelező olvasmányokat, adunk nektek néhány jó tippet. Ha nincs meg otthon, vagy nem akartok könyvtárba menni, könnyedén beszerezhetitek őket teljesen ingyen, akár otthonról is. Lássuk milyen lehetőségek közül válogathattok. Könyvek ingyen Első körben azokat az oldalakat vagy appokat ajánljuk nektek, ahol ingyen be tudjátok szerezni a kötelező olvasmányokat, akár hangoskönyv formájában is.