szerző:
Eduline

Ha hétfői tárgyalásuk alkalmával sem egyeznek meg a kormánnyal, úgy a Pedagógusok Szakszervezete egynapos sztrájkot hirdet.

©

Hogy mennyi az esélye a megállapodásnak, arról Galló Istvánné PSZ-elnök beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Mint mondta, a 25 pontból 18-ban közeledtek az álláspontok, de a többi lényeges pontban még nem.

Mint mondta, a PSZ felmérést is készített a sztrájkkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Kommunikációs trükk a Klik megszüntetése?

Ennyien vehettek részt a tegnapi tiltakozáson

12 pontról hívja tárgyalni a kormányt a CKP

A Klik egy lényeges kérdése a 25 pontnak, aminek gondja az állami fenntartás és a központosítás, ami továbbra is fennmarad, Gallóné szerint „sok kis Kliket akar” a kormány – ebben tehát ők sem osztoznak a kormány optimizmusán. Ahogy az elnök leírta a helyzetet, döglött lovon patkót cserélne a kormány.

A tankönyvpiac felszabadítása, az oktatást-nevelést támogatók béremelése és a pedagógusok kötelező óraszámában sem sikerült eddig megállapodni.

Beszélt a civilekkel kapcsolatos viszonyukról is: Gallóné szerint egy új helyzetben vannak, és meg kell tanulniuk a szakszervezeteknek és a civileknek is, hogyan kell együtt dolgozni, mert egyelőre ezt még tanulják. A célokban azonban teljesen egyetértenek a tiltakozók.