szerző:
Eduline

Trükkös adventi feladványt kaptak a német gyerekek. Vajon hogy boldogultok vele?

 

A Német Matematikai Társaság minden évben különleges adventi kalendáriumot készít a 10-16 éves gyerekeknek, akiknek naponta egy kérdésre kell válaszolniuk karácsonyig. A résztvevő 150 ezer német gyerek 80%-ban jó választ is ad ezekre. Arra a kérdésre választ tudtok adni, hogy hol lehet a kocsi? A részletekért kattintsatok.

A Guardian most bemutat egy nagyon érdekes logikai feladványt. Meg tudjátok úgy oldani, ahogy a tizenéves német gyerekek többsége? A nagy fejtörőtesztért kattintsatok ide.

Waldemar, az elf kapott egy feladatot: össze kell gyűjtenie a Szahara összes gyerekének a kívánságlistáját karácsonyig. Timbuktuból indul, és a teljes utat 6 nap alatt teszi meg. A gond csak az, hogy a kis manó egyszerre csak 4 napi élelemmel indulhat el, és csak induláskor jut kajához. Hány társát kell magával vinnie, hogy legyen élelmük mindnyájuknak? Waldemarnak muszáj társat vinni magával, és a többi elf is ugyanannyit eszik, egy egységnyi élelmet. Egyikük sem indulhat el kétszer Timbuktuból, és nem hagyhatja ott a sivatagban őket.

Vajon 1, 2, 3, 4, 5 vagy 6 elfet kell Waldemarnak magával vinnie a túrára?