szerző:
Eduline

Mivel paradicsomot tartalmaz, hivatalosan is a zöldségnek minősítheti a pizzát az amerikai kongresszus.

Mivel paradicsomot tartalmaz, hivatalosan is a zöldségnek minősítheti a pizzát az amerikai kongresszus. A kérdésről a jövő héten szavaznak a képviselők – adta hírül a Daily Mail. A tervet sokan értetlenül fogadták, mivel néhány hete még arról adott ki rendeletet a mezőgazdasági minisztérium, hogy az egészséges közétkeztetés jegyében kevesebb krumpli kerüljön a tányérokra az iskolákban.

A menzareformot néhány hónappal ezelőtt Obama elnök hirdette meg. „A gyerekkori elhízást és az egészségügyi költségeket szeretnénk mérsékelni az egészségesebb iskolai menzával” – nyilatkozta korábban Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter.

Miközben a szenátus megszavazta, hogy kevesebb krumpli és több egészségesebb zöldség kerüljön a tányérokra, sokakat váratlanul ért, hogy a pizza megkaphatja a zöldség minősítést a rajta lévő paradicsomszósz miatt. „Felháborítónak tartjuk, hogy miközben az egészséges étkezésről beszél a kongresszus, zöldségnek minősíti a pizzát – érvelt a látszatmegoldás ellen Amy Dawson Taggart, az egyik egészséges közétkeztetésért kampányoló civil szervezet vezetője, aki arra kéri a kongresszust, szavazzon nemmel a törvényjavaslatra. Hogyan reformálná meg a hazai menzát Buday Péter? A mesterszakáccsal készült interjúnkat itt olvashatod.