szerző:
Eduline

Az Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Kossuth Rádióban beszélt a Köznevelési Kerekasztal tegnapi üléséről.

©

Horváth Péter szerint az 59 tankerület létrehozásával „picit jobb esély van arra”, hogy az iskolák reális számokon nyugvó, önálló költségvetéssel rendelkezzenek.

Horváth szerint elfogadhatatlan a differenciált béremelés javasolt módja, hiszen az nem új keretből, hanem a korábban megadott béremelésen belül történne.

Szintén nem tartja elfogadhatónak a differenciált béremelést a Pedagógusok Szakszervezete. Galló Istvánné a napokban tartott évzárón jelezte, akár még Alkotmánybírósághoz is fordulhatnak emiatt.

2016 és 2017 szeptemberében még kapják az évekkel ezelőtt beígért béremelés adott évre eső részletét a pedagógusok, mivel annak idején nem volt elég keret arra, hogy egyben magkapják. A hétfőn a parlamentben elfogadott módosítások szerint az illetményemelés fedezetének különbözetét az iskolaigazgatók teljesítményalapon oszthatnák szét a tanárok közt.

A PSZ szerint így nem teljesül a béremelés, amit amúgy is csak részletekben kapnak meg a tanárok, hiszen lesz, aki nem kap annyit, mint amennyit a kormány eredetileg ígért neki.