szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Belgiumban három iskolát újra be kellett zárni a tanulók körében előforduló koronavírusos esetek miatt - írta csütörtökön a helyi sajtó.

Az iskolák a vallon és flamand tartomány keleti részén, továbbá Brüsszelben találhatóak. A diákok szüleit szerda este tájékoztatták az intézkedésről, és a hatóságok felkérték őket, hogy két hétig tartsák gyerekeit karanténfelügyelet alatt. Az iskolák csak szeptember elején nyitnak ki újra. A felnőtteket, akik közvetlen kapcsolatban voltak a fertőzött gyermekekkel, szintén karanténra kötelezték.

Máshol is hasonló a helyzet. Pekingben hétfőtől fogják újra bezárni az iskolákat és az óvodákat a járvány újraéledése miatt. Erről itt írtunk korábban.

Franciaországban viszont a 6 és 10 év közötti általános iskolásoknak továbbra is tartaniuk kell egymás között a legalább egyméteres távolságot, de egyes helyeken ez már kevesebb is lehet. A 11 éveseknek és az annál idősebb tanulóknak viszont marad a távolságtartás, ha pedig nem tudják ezt tartani, akkor kötelező maszkot viselniük a tantermekben. 

Franciaországban a 14 év alattiaknak hétfőtől ismét kötelező lesz iskolába járni

A francia óvodákban megszűnnek, az iskolákban pedig enyhülnek a távolságtartás szabályai annak érdekében, hogy minden gyerek visszatérhessen az intézményekbe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!