szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Júniustól nyitnak az óvodák, iskolák, és az idei nyáron az ottalvós táborok sem maradnak el. Heti hírösszefoglalónkban megnézhetitek milyen változások történtek a héten az oktatásban.

Véget ért az érettségi

Május 21-én az spanyol- és az olaszérettségivel véget értek az írásbeli érettségik, ami jelen esetben - szóbeli vizsgák híján - az érettségi végét is jelenti a legtöbb vizsgázó számára. Az összes vizsga megoldókulcsát megnézhetitek ebben a cikkünkben.

Júniustól kinyitnak az óvodák, iskolák

Június 2-től engedélyezik az iskolákban a tanárok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, valamint az óvodák is kinyitnak. A döntésről szóló cikket itt találjátok. A részletesebb szabályokról külön rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, erről itt olvashattok.

Ottalvós táborok is lehetnek idén nyáron

2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak az új kormányrendelet szerint. A döntésről bővebben itt olvashattok. A táborok árai egyébként emelkedtek a tavalyihoz képest.

Sok egyetemen csúsznak a félévzárással

több helyen csúszni is fog a vizsgaidőszak, főként a gyakorlati képzések és az ehhez tartozó vizsgák miatt, amiket megtartanak a nyáron. További részletekről a témában itt olvashattok.

Jövő héten folytatják a hetedikesek védőoltását

A veszélyhelyzet miatt sok ezer kimaradt diáknak május 25. és június 12. között fogják pótolni az oltásokat.

Újraindulnak a közlekedési vizsgák

Kötekező maszk és a kesztyű viseléssel, de országszerte újraindulnak a közlekedési vizsgák. Május 22-étől pedig - újabb változásként - kiadhatók a jogosítványok az elsősegélyvizsgáról szóló igazolás nélkül is, az erről szóló kormányrendeletet itt éritek el.

Egyre több iskolás küzd mentális problémákkal

A 11 és 15 év közötti, európai gyerekek egyre nagyobb hányada küzd mentális problémákkal - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden bemutatott jelentéséből.

Lezárult a 2021-es pedagógusminősítésre jelentkezés

Az idei elhalasztása után, már a 2021. évi minősítési eljárások jelentkezési határideje is lejárt. A hivatalos összesítés szerint 10 935 tanár regisztrált a minősítésre - erről itt olvashattok.

Karantén szava(zás) - nektek melyik a kedvencetek?

Távoktatás, karantén, operatív törzs vagy social distancing? Melyiket használtátok a legtöbbet az elmúlt két hónapban úgy, hogy előtte soha nem ejtettétek ki a szátokon? Most szavazhattok!

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!