szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020/2021-es tanév általános iskolai beiratkozása sem a szokásos módon zajlott idén, de a napokban - ha még nem történt meg - mindenki megtudja, hol kezdheti majd a szeptembert.

A koronavírus járvány miatt, az emberi erőforrások miniszterének határozata a 2020/2021-es tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásokat rendkívüli módon szabályozta. Így a beiratkozások minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktussal történtek idén. Hamarosan pedig véget ér ez az időszak - áll az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatójában.

Ugyanis, ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyereket hivatalból felveszi. Az OH az iskolával való kapcsolatfelvételre a telefonos, elektronikus megkeresést javasolja, az adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszeren keresztül történik 2020. május 21-éig. A KRÉTA-rendszer működéséről az iskolák honlapjai adnak tájékoztatást. Ha az elektronikus adategyeztetésre semmiképp sem nyílik lehetőség, a rendkívüli helyzetben a 2020/2021-es tanév kezdetekor a megfelelő dokumentumok bemutatására személyesen is lesz lehetőség a körzetes iskolában - írják.

A kötelező felvételt biztosító általános iskola a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan is 2020. május 21-ig dönt, és erről írásban értesíti a szülőket és az érintett általános iskola vezetőjét.

Ösztöndíjprogramot indít a kormány a Arany János-programokhoz

Ősztöndíjjal is támogatják a tehetséggondozást és felzárkóztatást szolgáló köznevelési Arany János-programokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!