szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mióta a kormány bejelentette, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák, azóta több kezdeményezés is született arra vonatkozóan, hogy ki hogyan tudná segíteni a távoktatás megvalósulását.

Tegnapi cikkünkben összeszedtünk több olyan lehetőséget is, melyek segíthetik a távoktatás megvalósulását.

Romániában a tanügyminisztérium megállapodott az állami tévétársasággal (TRV) arról, hogy amíg a járványveszély miatt zárva tartanak az iskolák, a tévén keresztül tartsanak tanórákat – írja az index.hu

Hasonló tévés oktatásra készülnek Horvátországban is, ahol hétfőtől zárják be az iskolákat és az óvodákat. Az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára a horvát közszolgálati televízió (HRT) hármas csatornája közvetíti majd a tananyagot.

A Soproni Televízióban is tanórákat rögzítenek. Az egész megyében óriási kihívás elé állította a tanárokat és a diákokat a veszélyhelyzet. Van olyan középiskolai osztály, ahol nemcsak tananyagot, de leckét is kapott az osztály tegnap – írja a kisalföld.hu

A Soproni Tankerületben azt tervezik, hogy a városi tévében 25 perces órákat tartanak reggel 8 órától a pedagógusok. „Dolgozunk a projekten, zajlik a stúdió kialakítása, a pedagógusok kiválasztása.

A Soproni Tankerület vezetője elmondta

A tanárok nyitottan állnak a digitális módszerekhez. Azoknak a kollégáknak, akiknek kevésbé megy ez, segítenek a többiek. Most két hónap alatt sajátíthatja el az összes kolléga a modern oktatást.

Átállás a digitális oktatásra: nem mindenhol egyszerű

Elkezdődött a második nap távoktatásban. A legtöbb helyen még gőzerővel igyekeznek kidolgozni a tanárok, hogyan építsék fel a következő hetek működését. Az Eduline olvasói a következőkről számoltak be az új rendszer kapcsán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!