szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elkezdődött a második nap távoktatásban. A legtöbb helyen még gőzerővel igyekeznek kidolgozni a tanárok, hogyan építsék fel a következő hetek működését. Az Eduline olvasói a következőkről számoltak be az új rendszer kapcsán.

Tegnap felkerestünk néhány általános-, és középiskolát, vajon, milyen órákat fognak tartani online, milyen megoldást választottak. Most pedig az Eduline-olvasók tapasztalatairól számolunk be.

Néhány diák, szülő és tanár arról számolt be: náluk szerdán vagy csütörtökön kezdik a távoktatásra való átállást. Addig csupán tájékoztatást, infókat kapnak email formájában. De olyanról is hallani, ahol abszolút semmit nem tudni még, se információkat, se feladatokat nem kaptak a diákok az első nap után.

Email vagy KRÉTA

Vannak iskolák, ahol feladatok kiadásával kezdték az új rendszert, míg pontosan ki nem találják, hogyan működjenek. Egy általános iskola harmadik osztályos tanulói például emailben kaptak feladatokat, míg egy másik iskola emelt matekra készülő érettségiző diákjainak a KRÉTA biztosította a leckéket.

Ezenkívül van, ahol már eldőlt: a Google Classroom vagy az Edmodo lesz a közös fórum.

Nem mindenhol könnyű az átállás

Az osztályomban 10 gyerekből 8-nak nincs otthon számítógépe - számolt be egy tanár a távoktatás akadályairól. Egy másik is hasonlókról írt, ő hozzátette: ezek a diákok most jóvátehetetlenül le fognak maradni.

De a tanárok egy része - ha nem is körülmények miatt-, sincs jelen a digitális platformokon. "Tanárok közül van olyan kollégám (nem is egy - és nemcsak nyugdíj előtt álló), akinek se Facebook, se Instagram, se Messenger, email is csak a hivatalos dolgok miatt van" - őket is segíteni kell, írta egy másik tanár. De más Eduline-olvasó is arról számolt be: van, aki most csinált magának Facebookot.

A további fejleményekről is szívesen várunk tőleteket beszámolókat kommentben, vagy az [email protected] címre.

Sok helyen csak szerdától élesedhet a távoktatás - mit gondolnak a szülők?

Tegnap Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár kijelentette: a digitális munkarendre átállás nem tud egy hétvége alatt megvalósulni, ennek kialakításához szükség lesz pár napra. Mit gondolnak a kialakult helyzetről a szülők?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!