szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár kijelentette: a digitális munkarendre átállás nem tud egy hétvége alatt megvalósulni, ennek kialakításához szükség lesz pár napra. Mit gondolnak a kialakult helyzetről a szülők?

Egy édesanya, akinek 11. osztályos fia egy budai gimnáziumba jár, azt mondta, a tanárok úgy tájékoztatták őket, hogy hétfőn és kedden még az új munkarenden dolgozik a tantestület, és csak szerdától élesedhet a távoktatás - mondta a Népszavának egy szülő.

Egy édesapa, akinek egy gimnazista és két általános iskolás gyermeke van, azt mondta a lapnak, a tanárok ma döntik el, hogyan tovább, de gimis fia már kapott olvasnivalót, amiből majd esszét kell írnia.

Egy szegedi édesanya, akinek egy második osztályos, illetve egy óvodás korú gyermeke van, azt mondta: az iskolából még semmilyen tájékoztatást nem kaptak, csak annyit tudnak, hogy a tanárok ma tartanak értekezletet. Az óvodából jelezték, hogy szerdától nyári nyitva tartás lesz, a városban három óvoda tart majd ügyeletet - írja az oldal.

Egy másik anyuka, akinek gyermeke az egyik fővárosi szakgimnáziumba jár, szintén arról számolt be, hogy részletes tájékoztatást még nem kaptak, csak annyit, hogy majd a Köznevelési Elektronikus Ügyintézési Rendszeren (KRÉTA) keresztül kapják a gyerekek a feladatokat. Ahogy mi is írtunk róla, az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfőn közleményben jelezte: a tantermen kívüli, digitális munkarendre a szakképzési centrum vezetőinek március 18-ig eljárásrendet kell kialakítaniuk, amely tartalmazza a megvalósítás részleteit.

Csapodi Zoltán, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának igazgatója elmondta, az önálló, otthoni tanulást a tanárok fogják majd irányítani, a diákok nem maradnak magukra. Az iskolában családi, támogatói légkör van, így az iskolaigazgató úgy véli, hogy mindenhonnan megkapják majd a gyerekek a kellő támogatást. Az önálló, otthoni tanulás azt jelenti, hogy megváltozik a munkarend, a diákok a nap bármely szakában tanulhatnak majd.

Hozzátette, a rendszer része lesz, hogy a tanárok majd feladatokat adnak ki, melyeket később begyűjtenek valamilyen formában és értékelik azokat. Úgy nevezett mentor programot szeretnének kialakítani, melynek lényege, hogy 1 tanárhoz 10 diák tartozik majd, ahol a tanárral folyamatos kapcsolatban lesznek a diákok.

KRÉTA helyett Google Classroom - így indult a hétfő az iskolákban

Elkezdődött az első hét távoktatásban. A tanároknak, diákoknak hirtelen kell átállniuk az új rendszerre. Felkerestünk néhány általános-, és középiskolát, vajon, milyen órákat fognak tartani online, milyen megoldást választottak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.