szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan újabb fontos időszak kezdődik, indul az őszi középiskolai felvételi szezon. Ha titeket is érint ez a felvételi időszak, akkor érdemes a napokban figyelni.

Arról már korábban írtunk, hogy 2020. január 18-án írják majd a felvételizők a központi vizsgák feladatlapjait, a diákok pedig már most elkezdhetik a felkészülést különböző tanfolyamokkal.

A következő fontos dátum hamarosan itt van, ugyanis a középiskoláknak október 20-ig meg kell határozniuk tanulmányi területeiket, és rögzíteniük kell a felvételi eljárásuk rendjét tartalmazó felvételi tájékoztatójukat is.

Már letölthető a 2019/2020-as tanév rendjéről szóló rendelet. A rendelet a beiskolázással kapcsolatos feladatokat, határidőket tartalmazza. Itt nézhetitek meg, milyen fontos dátumok várnak rátok a következő hónapokban, ha ti is jövőre felvételiztek középiskolába.

null

null

A 2020-as középiskolai felvételiről itt olvashatjátok el a legfontosabb információkat.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.