szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig adhatják le jelentkezésüket a diákok a 2020-as középiskolai központi felvételi vizsgára? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat.

Fontos: nem minden középiskola teszi kötelezővé a jelentkezők számára, hogy megírják a központi írásbeli felvételi vizsgát magyarból és/vagy matematikából - hogy a kinézett iskola hogyan dönt, az egyrészt az október 20-ig nyilvánosságra kerülő felvételi tájékoztatóból derül ki, másrészt november 15-ig az Oktatási Hivatal is közzétesz egy listát azokról az intézményekről, amelyek szerveznek vizsgát.

Az írásbelire december 6-ig lehet jelentkezni, méghozzá közvetlenül abban az iskolában, ahol meg szeretnék írni a tesztet.

Lényeges információ, hogy mindössze egy helyen kell megírni a vizsgát, mivel a feladatsor országosan egységes, ezért az eredményt később minden olyan középiskola elfogadja, amely központi felvételit kér a hozzájuk jelentkező diákoktól.

A 2020-as középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket. 

A 2020-as középiskolai felvételi legfontosabb dátumai - egy helyen

Októberben a felvételi tájékoztatók közzétételével indul a középiskolai felvételi. Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!