szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rendhagyó diáksztrájkra, jogilag iskolabojkottra készülnek a szervezők jövő hét pénteken, szeptember 13-án. A szervezők várják azok jelentkezését, akik valamilyen ismeretterjesztő órát tartanának az iskoláktól távol maradó diákoknak.

Egy regisztrációs oldal segítségével nyomon követhető lesz, hogy pontosan hol és hányan csatlakoznak az eseményhez, egy kapcsolódó felületen pedig rendhagyó tanítási órák szervezését indítja el a Szabad Egyetem, hogy a diákok bebizonyíthassák: „tanulni akarnak, de nem mindegy hogyan” - írja a 24.hu.

A Szabad Egyetem az aHang kampányplatformmal közösen elindított egy biztonságos regisztrációs felületet, hogy minél hatékonyabban tudja támogatni a sztrájkkoordinációt, illetve hogy a korábbi hasonló akciókhoz képest most valós képet lehessen kapni, hányan tiltakoztak távolmaradásukkal a köznevelési törvény ellen a sztrájk napján – áll az aHang közleményében.

Országos diáksztrájkot szerveznek szeptember 13-ra: a Kossuth téren tüntettek a köznevelési törvény módosítása ellen

A Kossuth téren tüntettek diákok, szülők és pedagógusok a köznevelési törvény módosítása ellen. A szervezők szeptember 13-ra országos diáksztrájkot szerveznek.

A szervezők a felületen keresztül folyamatosan tájékoztatják, segítik a sztrájkra készülőket (pl. a szülői igazolásokkal vagy igazgatói fenyegetésekkel kapcsolatban), hogy minél hatékonyabban valósulhasson meg a tiltakozás - írja az oldal.

Ezzel párhuzamosan a szervezők az ország minden tájáról a [email protected] címre várják azon diákok, szakemberek és pedagógusok jelentkezését, akik valamilyen ismeretterjesztő órát tartanának szeptember 13-án, a sztrájk napján az iskoláktól távol maradó diákoknak. 

A szervezők célja az oldal megnyitásával és az órák megszervezésével az, hogy bizonyítsák: a diákok nem lógni szeretnének az adott napon, hanem pont a hatékonyabb oktatásért küzdenek, hiszen tanulni akarnak. Az alternatív tanórákat a Diáksztrájk oldalán nézhetitek meg. 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.