szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csütörtökön a négyéves Sarolta hercegnő is elkezdi az iskolát. De vajon hogy fogják majd hívni a suliban?


A kis Sarolta hercegnő ugyanabba a magániskolába, a Thomas's Battersea-be jár majd, ahova bátyja, György is. Itt egyébként több mint 19 ezer fontba (azaz több mint hétmillió forintba) kerül egy-egy tanév - írja a Sun cikke alapján a hvg.hu.

Első napján Saroltát a szülei is elkísérik az iskola kapujáig, ahová a régi brit szokás szerint már ekkor az iskola egyenruhájában érkezik minden tanuló, így a hercegnő is.

Ilyen iskolában tanul György herceg: hétmillió forintos tandíj, művészeti és franciaórák

Vajon mit tanul egy brit herceg az iskolában? Neki is van tornaórája vagy rajzórája?

De hogyan fogják szólítani?

A hercegnőnek több keresztneve is van, az egyik verzió tehát a Sun szerint az lenne, hogy Charlotte Elizabeth Diana. A lap viszont kétségesnek tartja, hogy minden megszólításkor végigsorolnák az összes nevét. De hasonlóan életszerűtlennek tűnik a kislány hivatalos megszólítása is az iskolai közegben: Ő királyi fensége, a Cambridge-i Sarolta hercegnő.

A Sun szerint valószínű, hogy Sarolta a bátyja és a többi királyi gyerek példáját követi, és a szülei rangját használja majd vezetéknévként. Györgyöt George Cambridge-nek hívják az iskolában, bár a többi gyerek csak PG-ként szólítja, ami a Prince George rövidítése.

Tehát az iskolatársai és a tanárai valószínűleg Charlotte Cambridge-nak, azaz Cambridge-i Saroltának szólítják majd az iskolakezdő hercegnőt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.