szerző:
Eduline

Vajon mit tanul egy brit herceg az iskolában? Neki is van tornaórája vagy rajzórája?

©

Az ötéves György herceg már túl van a nulladik éven, amely az óvoda és az iskola közötti átmenetet jelenti. György herceg a Thomas's Battersea iskolában tanul, amelyet a legjobb londoni intézményekről összeállított útmutató, a The Good Schools Guide "nagy, nyüzsgő, kissé kaotikus" iskolaként ír le, 20 ezer fontot (több mint hétmillió forintot) számláz egy tanévre. A nulladik év után az ott tanult dolgokat mélyítik majd el, nagy hangsúlyt fektetnek a kézírásra, a folyékony beszédre és a matematika megértésére - írja a Daily Mail.

Ez a nap fotója: így kezdte meg első tanítási napját György herceg

Iskolás lett György herceg, Nagy-Britannia majdani uralkodója. A négyéves György, II. Erzsébet királynő dédunokája, aki nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg után a harmadik a brit trónutódlási sorrendben, a Thomas's Battersea nevű londoni magániskola előkészítő osztályában kezdte meg tanulmányait csütörtökön.

A cambridge-i herceg és hercegné elfoglaltságai közé immár bekerül az otthoni tanulás is, mert az elsősöknek minden este legalább 10 percet kell olvasniuk, és minden héten beszédgyakorlatot végeznek.

A herceg a 35 perces órákon tanult már egy kis franciát, meséket és dalokat. A jövőben hittant is tanulnak majd, és bár a tornaóra egyenlőre csak játékokat, gimnasztikát és úszást jelent, a diákok csatlakozhatnak balettkörhöz, de lesz lehetőségük drámát és művészet tanulni is. Természetesen történelmet és földrajzot is tanul majd a Nagy-Britannia majdani uralkodója.

Áll a bál György herceg iskolájában, valaki be akart törni az épületbe

Betörési kísérlet gyanújával őrizetbe vett szerdán a Scotland Yard egy 40 éves nőt, aki előző nap behatolt György hercegnek, Nagy-Britannia majdani uralkodójának londoni iskolájába. A négyéves György, II. Erzsébet királynő dédunokája, aki nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg után a harmadik a brit trónutódlási sorrendben, a múlt héten kezdte meg tanulmányait a Thomas's Battersea nevű londoni magániskola előkészítő osztályában.