szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Havi legfeljebb 40 ezer forintos bölcsődei támogatást kapnak azok a családok, amelyek húszhetesnél idősebb gyermeküket helyhiány miatt nem államilag finanszírozott bölcsődében elhelyezni, ezért magán-, munkahelyi vagy minibölcsődei szolgáltatást kell igénybe venniük.

Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, a jogosultság feltétele az is, hogy az igénylő rendelkezzen bankszámlával, valamint felhasználója legyen az ügyfélkapunak, az igénylést ugyanis azon keresztül kell elektronikusan elküldeni.

A támogatás összege maximum 40 ezer forintig a bölcsődei szolgáltatás teljes ára, azon felül a különbözetet a szülőnek kell állnia. 

A támogatás átmeneti segítséget nyújt, csak addig érhető el, amíg kialakítják a családvédelmi akcióterv részeként bejelentett új bölcsődei helyeket - mondta a helyettes államtitkár.

Államtitkár: több férőhely lesz a bölcsődékben, a családi bölcsődék pedig olcsóbbak lesznek

2020-ra szeretnék elérni a 70 ezer férőhelyet a bölcsődékben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!