szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A következő időszakban folyamatosan egyeztetni fognak az oktatási államtitkársággal, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkét fél számára elfogadható, és garantálja a Waldorf-működést - közölte a Magyar Waldorf Szövetség.

„A Waldorf-iskolák szempontjából rendkívül aggályosnak találjuk a köznevelési törvény tervezett változtatásait. Amennyiben a módosítások elfogadását követően alkalmazásra kerülnek, azok lényegében ellehetetleníthetik az iskoláinkban a Waldorf-pedagógiai szerinti működést” – idézi a Népszava a Magyar Waldorf Szövetség sajtóközleményét.

Ahogy arra több szakmai szervezet felhívta a figyelmet, a köznevelési törvény módosító javaslatai nemrég újabb részekkel bővültek, amelyek alapján az alternatív kerettantervek maximum 30 százalékban térhetnek el a kerettantervektől.

Szülői Hang: hátrányosan érinti az alternatív iskolákat az újabb módosítási javaslat

Hátrányosan érintik az alternatív iskolákat a köznevelési törvény módosító csomagjához benyújtott összegző módosító javaslat - olvasható a Szülői Hang közösség közleményében.

Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője sajtóközleményében kiemelte: az oktatási államtitkársággal a következő időszakban is folyamatosan egyeztetni fognak annak érdekében, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkét fél számára elfogadható, és garantálja a Waldorf-működés folytatásának lehetőségét már a következő tanévtől.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!