szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár az írásbeli vizsgák már régen véget értek, az idei középiskolai felvételi legfontosabb részei még csak most jönnek. Mikor lehet sorrendet módosítani, és mikor tudják meg a diákok, melyik iskolába kerültek be? Minden fontos dátum egy helyen.

2019. február 21-től március 14-ig: A szóbeli meghallgatások jelenleg is zajlanak.

2019. március 18. A középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét.

2019. március 21-22. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában. Ha meggondoltátok magatokat, nem sikerült úgy a felvételi, ahogy számoltátok, akkor módosíthattok a sorrendeteken. Mutatjuk, hogy hol és hogyan van erre lehetőségetek megváltoztatni a jelentkezésetek sorrendjét.

2019. március 28. Az Oktatási Hivatal elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek listáját ABC sorrendben.

2019. április 9. A módosító tanulói adatlapok alapján kiegészítik a jelentkezettek listáját.

©

2019. április 23. Kialakítják a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldik azt a középfokú iskoláknak. 

2019. április 30. A középiskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

2019. május 6-17. Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel. Ha az általános felvételi eljárás időszakában nem nyertetek felvételt egyetlen középfokú iskolába sem, akkor kihasználhatjátok a 2019. május 6-án kezdődő rendkívüli felvételi időszakot.

2019. június 20-22. Beiratkozás a középfokú iskolákba, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

Középiskolai felvételi: előfordulhat, hogy egy jobb tanulót megelőz egy rosszabb a rangsoroláskor?

Hétfő éjfélig lehetett jelentkezni a középiskolákba. Már nem kell sokat várni a végleges eredményekre sem. De vajon, hogyan működik a rangsorolás. Vajon megelőzhet-e a felvételin jobb eredményt elért tanulót egy rosszabb eredményt elért tanuló? Itt a válasz.