szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Alulfizetettek Magyarországon a tanárok, ezért a többség még csak véletlenül sem ajánlja ezt a pályát a gyerekének - derült ki egy friss nemzetközi kutatásból

A Varkey Foundation a közelmúltban publikálta a Global Teacher Status Index 2018-as kiadását, amiben már Magyarország is szerepel a vizsgált országok között – írja a Portfolio.

Az eredmények alapján a magyarok úgy érzik, hogy az elfogadható minimum tanári fizetés és a tanári bérek között bő 49,1 százalékos szakadék tátong, alulfizetettnek tekintik a tanári pályát.

Ezek fényében annyira talán nem is meglepő a következő kutatási eredmény: a magyarok többsége nem ajánlja a gyerekének, hogy a katedrát válassza. Ebben a tekintetben az ötödikek vagyunk a listán. Hátulról. Pusztán a válaszadók néhány százaléka mondta azt, hogy bíztatja a gyerekét a tanári pálya választására.

Ennyit keresnek a pedagógusok 2018-ban: szó sincs 330 ezer forintos nettó bérről

Az oktatási államtitkár a rendszerváltás óta eltelt 28 év legnagyobb pedagógusbér-emeléséről beszél, míg az Eduline-nak nyilatkozó tanárok és tanítók fizetésük értéktelenedéséről. Tényleg 335 ezer forintot vihet haza egy tapasztalt pedagógus? Tiszta vizet öntünk a pohárba.