"Be kell vallanom, kicsit elfáradtam": megszólalt a PDSZ távozó elnöke

Úgy gondolom, az elmúlt években sok mindent tettem az oktatásügy érdekében, be kell vallanom, kicsit elfáradtam. De sok feladat van még, ezek megoldása a PDSZ új vezetésére vár - mondta Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) volt elnöke a Népszavának.

Mendrey László, a PDSZ leköszönő elnöke
Mendrey László, a PDSZ leköszönő elnöke
Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a PDSZ április 14-én megtartott rendkívüli tisztújító kongresszusa döntött Mendrey László elnöki tisztségből való visszahívásáról, valamint az Országos Választmány visszahívásáról is.

hirdetés
hirdetés

"Korábban a PDSZ Felügyelő Bizottsága már lemondott. Ez önmagában is indokolta a rendkívüli kongresszus összehívását. A kongresszus napján az újonnan megválasztott Országos Választmány – elfogadva a kongresszus javaslatát – Szűcs Tamást választotta a PDSZ Alapszabálya szerint, a következő tisztújításig, egy évre a PDSZ ügyvezető elnökének" - írták közleményükben.

Mendrey László a Népszavának úgy nyilatkozott, elfogadja a kongresszus döntését, a további munkához sok sikert kíván. Arra a kérdésre, végleg visszavonul-e az érdekképviseleti tevékenységtől, úgy felelt: a szakszervezet vezetésében semmilyen formában nem fog részt venni, de a PDSZ hármas számú tagkönyvének tulajdonosaként nem engedheti meg magának, hogy teljesen visszavonuljon.

Új elnöke van a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének

Szűcs Tamást választotta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvezető elnökévé a szakszervezet országos választmánya. A PDSZ közleményében azt írja, az április 14-én megtartott rendkívüli tisztújító kongresszusa döntött Mendrey László elnöki tisztségből való visszahívásáról, valamint az Országos Választmány visszahívásáról is. "Korábban a PDSZ Felügyelő Bizottsága már lemondott. Ez önmagában is indokolta a rendkívüli kongresszus összehívását.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X