Újabb változás a tesiórákon: jön a hazafias nevelés

2

Hangzatos, de egyelőre nem árulják el, mit jelent.

Forrás: Intercom

Még idén év végéig módosítani kell a testnevelésórák kerettantervét, hogy megjelenjen benne tantervi szinten a „hazafias és honvédelmi nevelés programja” - erről a Magyar Nemzet ír. Ez a Magyar Közlönyben jelent meg, de nem oktatási rendelkezésként, hanem az idei védelmi felkészítés feladattervében.

hirdetés
hirdetés

A projekt megvalósításáért az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője, Balog Zoltán, illetve Simicskó István honvédelmi miniszter a felelős.

A közlönyben az is szerepel, hogy az Emminek 8 millió forintot kell költenie a megvalósíthatósági tanulmányra, a kerettantervhez kapcsolódó tananyagfejlesztésre, valamint a hazafias nevelés programjához kötődő nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére.

A lap hiába érdeklődött, a tárcánál nem árulták el, hogyan kell elképzelni a "hazafias és honvédelmi" nevelést.

Nem csak lövészet lesz az iskolákban: küzdősportokról is kérdezősködik a Klik

Ha az igazgatók felmérték, van-e lehetőség lőtér kialakítására az iskolában, rögtön utána is nézhetnek, mi a helyzet a küzdősportokkal. A lőterek kialakíthatósága után a küzdősportokkal kapcsolatos körülményekről kell számot adniuk az intézményvezetőknek - tudta meg a Magyar Nemzet. Az iskolaigazgatóknak két napjuk volt arra, hogy értesítsék a helyi tankerületet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Nyilván ez az egyetlen megoldandó probléma maradt már csak az oktatásban...Meddig tűrünk még?

Tiszta Korea, a fegyvereket mikor osztják? Ezeknek elgurult a gyógyszerük.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X