Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már több ezren írták alá a középiskolások érettségi elleni tiltakozását

A diákok szerint későn derült ki, hogy szakközépiskolákban milyen követelmények szerint kell letenni a szakmai érettségit, de a nyelvi érettségit is későn nehezítették.

Forrás: Olvasói fotó - Imola

Egyenlőtlen feltételeket teremt az érettségi követelmények gyors változtatása, amelyre a tanulók nem készülhetnek fel időben - összegezhető középiskolás diákok tiltakozása, akik két hete nyílt levelet fogalmaztak meg a kormánnyal szemben, hogy vonják vissza a módosításokat.

hirdetés
hirdetés

Nagy baj lehet a 2017-es érettségin? Kiakadtak a diákok, aláírást gyűjtenek

Több száz diák, tanár és szülő tiltakozik a szakmai érettségi kötelezővé tétele ellen - a változás az eduline olvasóit is megmozgatta. Ahogy arról beszámoltunk, az idei az első végzős szakgimnáziumi évfolyam, amelynek kötelező szakmai tárgyból is érettségizni.

A múlt hét során a Civil Közoktatási Platform nem csak felületet biztosított a diákokhoz való csatlakozáshoz petíció formájában, hanem kikérték az alapvető jogok biztosának véleményét is az érettségi szabályok változásában, mégpedig azért, hogy jogszerű-e, hogy:

  • a szakmai érettségi követelményeit 2017. december 28-án véglegesítették;
  • nehezítettek az idegennyelvi érettségin, ám nem mindenhol tudtak alkalmazkodni az iskolák a feltételekhez, hogy felkészítsék a diákokat.

A petíciót szűk két hét alatt már több mint kétezren írták alá szerda reggelre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X