Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fizikusok és kémikusok is a kormány terve ellen

Már a fizikusok és a kémikusok is csatlakoztak a földrajztanárok akciójához, amivel szeretnék meggátolni, hogy drasztikusan csökkentsék a természettudományos órák számát a szakgimnáziumokban.

Forrás: Wikipedia

Nem csak a földrajztanárok, de szinte az összes természettudományos tárgyat oktató fellázadt a tervek ellen, melyek azzal fenyegetnek, hogy drasztikusan csökken ezen tárgyak oktatása a szakgimnáziumokban.

hirdetés
hirdetés

Mint korábban írtunk róla, egy tervezet szerint a szeptembertől induló szakgimnáziumokban gyakorlatilag megszűnne a földrajzoktatás, miután csak néhány szak esetében lenne kötelező oktatni a tárgyat. Ez több száz pedagógus munkáját veszélyezteti.

Te tudnád 13 évesen, hogy mit dolgoznál élet végéig? Pedig ezt várhatják el tőled

Az összes természettudományos tantárgyat hátrányosan érintő tervezet szerint a földrajz, kémia, fizika és biológia közül szakmatípusonként csak egyet kellene tanulniuk: a fodrászoknak és a vegyészeknek például csak kémiát, az egészségügyiseknek, környezetvédelmiseknek, erdészeknek csak biológiát, a gépészeknek, technikusoknak csak fizikát. A gazdasági típusú iskolákban pedig egyetlen ilyen jellegű tárgyat sem tanítanának – írja a Népszabadság.

Ezért a lap szerint a Magyar Földrajzi Társaság tiltakozásához csatlakozik az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Magyar Kémikusok Egyesülete is. A fizikusok levelét itt olvashatjátok.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X