Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lépett a Klik a bántalmazással gyanúsított tiszabői tanár ügyében

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ reagált tegnapi cikkünkre, melyben megírtuk, évek óta bántalmazhatja egy tanár a gondjaira bízott gyerekeket.

Forrás: pixabay.com

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tegnapi cikkünkre reagálva kiadott egy sajtóközleményt, melyben azt állítják, korábban már a tankerület vizsgálódott a cikkben szereplő tanár munkájával kapcsolatban.

hirdetés
hirdetés

A közleményből kiderül, hogy az igazgató is vizsgálódott a bejelentések miatt, ám nem találta azokat minden kétséget kizáróan megalapozottnak.

A közlemény szerint a tankerület folytatott vizsgálatot, és mint írják: „kezdeményezte az érintett pedagógus jogviszonyának megszüntetését az általa lefolytatott eljárás során megállapított sorozatos fegyelemsértések miatt”.

A közleményből azonban nem derül ki, hogy mikor történt mindez, és miért tanított még az iskolában a cikk megjelenésekor az említett tanár, ha a tankerület – mint munkáltató – a jogviszonyának megszüntetését kérte.

A cikk megjelenése előtt természetesen megkerestük az érintett Kunhegyesi Tankerületet. Szabó István tankerületi igazgató akkor a rendőrséghez irányított minket az üggyel kapcsolatban.

A rendőrségtől egyébként úgy tudjuk, 2015 februárja óta tart a nyomozás.

Az érintett tanárnő egyébként a TV2 Tények tegnap eseti adásában tagadta, hogy bántalmazta volna a gyerekeket, szerinte a gyerekek bántalmazták őt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X