Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A kormány mostantól így tekint a közoktatásban tiltakozókra

6

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára szerint a március 15-ei pedagógusdemonstráción egy szakmai ügyet alakítottak politikai megmozdulássá; ez az irány azonban szerinte nem jó. Lázár János is hasonlóan beszélt a tiltakozókról tegnap.

Palkovics László az M1-en csütörtökön hangsúlyozta, a problémákról és a megoldásokról kell beszélni, a kedélyeket pedig tárgyalással lehet csillapítani.

Nagyjából ugyanezt mondta Lázár János a tegnapi kormányinfón a keddi tüntetéssel kapcsolatban.

hirdetés
hirdetés

A kormány tehát nem tekinti „szakmainak” azokat a szervezeteket, amik nem a Köznevelési Kerekasztal keretein belül akarják megoldani a problémákat. (Kivéve a PSZ-t, amellyel szerdán órákon át tárgyalt a kormány, és Lázár szerint közeledtek az álláspontok.)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (6) , melyek közül a legfrissebbek:

REBEKA MAMA

Ez az oldal a tanárok további megalázására, a bacilus gazda közoktatási vezérkar, és a kormány megvédésére jött létre !
Mennyiben ért egy pap és egy (sok) nem szakember a közoktatáshoz, az egészségügyhöz?
Vagy nem ez a fő szempont hanem a führerhez való lojalitás ?

egy. oktató

A demokrácia alapszabályaival nincsenek tisztában. Klinghammer, Palkovics etc. S ma már március 15., akkor mondassék ki, az oktatásügy Bach-huszárjai.

kalkula

Pont, hogy csitították a tömeget a felszólalók, amikor Orbán ellenes rigmusokat kezdtek el skandálni. Leállították őket.

kalkula

Én nem láttam benne semmi politikai színezetet, de szerintem kis hazánkban manapság ha valaki tüsszent egyet, már abban is politikai színezetet látnak.

Antal Lajos

A zárójeles mondathoz:Bizony a kormány valóban tárgyal a PSZ sztrájkbizottságával, de nem jókedvéből, kötelezettsége. A másik baj az, hogy vele biztosan nem a szakmai dolgokról hajlandó egyezkedni,csupán foglalkoztatási kérdésekről.

Rabati Éva

Bizony a felszólalók egyértelműen politikai töltettel fűszerezték mondanivalójukat! Kár, mert ez nem vezet sehová, legfeljebb lesz egy Pukli párt!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X