Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lázár szerint nem valós probléma az, amiért a pedagógusok tiltakoznak

2

Lázár János a kormányinfón beszélt a közoktatás problémájáról is. Szerinte nem kell bocsánatot kérni, mert a pedagógusok komoly béremelést kaptak. Szerinte nem valós társadalmi probléma az, amit az oktatásban zajlik, de azért a kormány dolgozik rajta, miközben a tanárok a gyerekeket felhasználva akcióznak.

[[ Képelem () ]]

Elmondta, a kormány tiszteletben tartja a tüntetéshez való jogot, és azt is, ha vannak olyan pedagógusok, akik elégedetlenek a rendszerrel. Elismételte, 2011-12-re a köznevelés csődbe jutott, az önkormányzatok 1300 milliárd adósságot halmoztak fel, és a tartalom, minőség is rossz volt.

Azt mondta, 2014-ben elsöprő fölénnyel nyerte meg a Fidesz a választást, ha ez a mostani gond valódi társadalmi probléma lett volna, akkor ez látszott volna az eredményen. A tiltakozók csak politikai célokra használják fel a gyerekeket, de közben van szakmai probléma, amivel a kormány köznevelési kerekasztala kompetens.

hirdetés
hirdetés

Azt is mondta, hogy 266 milliárd forintos pedagógusbér-emeléssel és 380 milliárd forintos európai uniós fejlesztéssel "nem mi vagyunk azok, akiknek bocsánatot kell kérniük".

Politikai tiltakozásnak és kormányellenes demonstrációnak nevezte azt, amit a tiltakozó tanárok csinálnak. Ez érdekes, mivel korábban a kormányzati álláspont az volt, hogy a tiltakozók valójában az ellenzéki pártok ellen tüntetnek.

Szerinte a bocsánatkérés nem szakmai javaslat. Mint ismert, a Tanítanék Mozgalom ezt is elvárja Orbán Viktortól, aki tegnap viccnek nevezte a követelést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

[[ CustomHTML ]]
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

felhasználó88888

Áh, akkor biztosan az sem valós probléma, hogy tantárgyak óraszámának csökkentésével pedagógus munkakörök szűnnek meg. Minek képezzék át magukat? Tesitanárnak, esetleg énektanárnak?

nem-ek

Hát igen,ő szerinte nem valós, az ő gyerekei biztosan nem olyan iskolába járnak,mint a hétköznapi emberek gyerekei(akikből sokkal több ember van)ahol probléma alapvető dolgok beszerzése, ahol, mióta állami fenntartású iskola nem volt festés, felújítás stb...s szándékosan a fizetéseket emlegetik, de ez nem erről szól,ugyanakkor a tájékozatlanabb embereket sikeresen a pedagógusok ellen hangolja továbbra is...

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X