Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Jöhet az egész napos iskola – egyre népszerűbb az új trend

1
A Clarence Edwards Middle School: itt már bevezették az egész napos iskolát
A Clarence Edwards Middle School: itt már bevezették az egész napos iskolát
Forrás: Wikipedia

Drasztikus lépésre készülnek egy massachusettsi iskolakörzetben: 300 órával megnyújtanák a tanítás időtartamát, mégpedig úgy, hogy minden hétköznap később engednék haza az iskolából a gyerekeket – adta hírül az EagleTribune. Az iskolakörzet vezetői szerint a hosszabb tanítási napok jó lehetőséget adnak a felzárkóztatásra.

hirdetés
hirdetés

„A diákok fél 5-ig az iskolában ülnének, míg a többi helyről általában már háromnegyed 2-kor hazaengedik a gyerekeket” – érvelt Jeffrey C. Riley, aki a Clarence Edwards Middle School igazgatójaként már évekkel ezelőtt megvalósította az ötletet.

Úgy tűnik, egyre több iskolakörzet fedezi fel az egész napos tanítás előnyeit az Egyesült Államokban. 38 chicagói iskolában például meg sem várták a következő tanévet, már idén januártól másfél órával tovább tartják bent a diákokat. Délutánonként főként olvasás- és testnevelésórákat, valamint korrepetálást tartanak az osztályoknak. Hogy mindez mennyi plusz kiadást jelent az intézményeknek, arról itt olvashatsz bővebben.

Egy denveri iskolában pedig idén szeptembertől növelik meg a tanórák számát: a Manual High Schoolban a következő tanévtől háromnegyed nyolctól háromnegyed négyig tart a tanítás. Nemcsak a napok, hanem a tanév is jóval hosszabb lesz az intézményben – a júliusi tanévnyitó tervéről itt olvashatsz bővebben.

Nagy-Britanniában is hasonló lépésre készül Michael Gove. Az oktatási miniszter szintén a diákok érdekében nyújtaná meg az iskolanapokat: a tervek szerint a brit gyerekek reggel fél nyolctól este fél hatig tanulnának. Michael Gove ráadásul arra kötelezné a diákokat, hogy szombatonként is az iskolapadban üljenek. A tárcavezető terveiről szóló összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Sánta László

NEEEEE KÖNYÖRGÖM NEEE!!!
így is lefárad az ember, ha egy nap van 8 óra, 45 percenkénti váltással. A tanárok is olyanok a legtöbb iskolába amilyenek. Van aki nem képes tanulni iskolai körülmények között,annak ez pl maga a rémálom,vagy ha nem jó a tanárod akkor még az autodidakta tanulási mód is kiesett.

De nyugodtan, csináljunk még nagyobb börtönt az iskolából, délután gyűjtsön minden diák gesztenyét, ahelyett hogy csinálhatná amit szeret. :)
Ha meg a szülő aggódik a gyerekért hát chippezze be mint egy kutyát, úgy is ez lesz a módi 10 év múlva ha így haladunk. :)

Csoportos foglalkozások viszont nem hülyeség, ha meg tudnák oldani hasznosabb lenne mint 1-2 jelenlegi tanóra amire nincs érdeklődés csak beülnek a gyerekek mert muszáj! Lenne 4 kötelező tantárgy mindenkinek , 1 választott + a KÖZÖS csoportos foglalkozások délután. Ez így okés lenne szerintem,a többi csak szervezés kérdése.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X