Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kitiltják az iskolákból a túl szűk nadrágot viselő diákokat

Csak bő ruhát hordhat ezentúl több ezer amerikai diák, a connecticuti iskolákban ugyanis betiltanák a testhez simuló ruhadarabok viselését. Az oktatási bizottság szerint a szűk farmer és póló elvonja a diákok figyelmét a tanulásról – írja a Daily Mail.

A bizottság tagjai szerint az is elfogadhatatlan, hogy a diákok "alsóruházatnak szánt darabokat" vesznek fel "mindenféle szégyenérzet nélkül": például atlétát póló helyett, vagy alsónadrágot sort helyett.

Amennyiben a tanárok úgy ítélik meg, hogy a ruha túl sokat mutat, a tervek szerint a diákot akár ki is tilthatják az iskolából. A szigorú szabályokat már januárban megszavazta a bizottság, azonban még időbe kerül, amíg pontosan meghatározzák, mi is számít túl szűk viseletnek, és mi az, ami még elfogadható az iskolában. Legutóbb a szoknya viselését tiltották meg az egyik észak-angliai iskola diákjainak – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X