Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kitiltják az iskolákból a túl szűk nadrágot viselő diákokat

1

Csak bő ruhát hordhat ezentúl több ezer amerikai diák, a connecticuti iskolákban ugyanis betiltanák a testhez simuló ruhadarabok viselését. Az oktatási bizottság szerint a szűk farmer és póló elvonja a diákok figyelmét a tanulásról – írja a Daily Mail.

A bizottság tagjai szerint az is elfogadhatatlan, hogy a diákok "alsóruházatnak szánt darabokat" vesznek fel "mindenféle szégyenérzet nélkül": például atlétát póló helyett, vagy alsónadrágot sort helyett.

Amennyiben a tanárok úgy ítélik meg, hogy a ruha túl sokat mutat, a tervek szerint a diákot akár ki is tilthatják az iskolából. A szigorú szabályokat már januárban megszavazta a bizottság, azonban még időbe kerül, amíg pontosan meghatározzák, mi is számít túl szűk viseletnek, és mi az, ami még elfogadható az iskolában. Legutóbb a szoknya viselését tiltották meg az egyik észak-angliai iskola diákjainak – összefoglalónkat itt olvashatod.

Hozzászólások (1)

P100

Nagyon helyes! Itthon is ezt kéne. Egyre több lány öltözködik úgy, mint régen az utcalányok. Ma meg már az prostik különbül öltözködnek egyes diákoknál.

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X