szerző:
Eduline

Gyanús fehér port tartalmazó levelet kapott huszonkilenc iskola az amerikai fővárosban, a levelekben utalás van az al-Kaida terrorhálózatra, bár konkrét fenyegetés nincs bennük - jelentette csütörtök este a helyi média.

A leveleket Texas szövetségi államban adták fel, és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint nem okozott kárt senkinek egyik iskolában sem. A Fox 5 hírtelevízió úgy tudja, hogy a szóban forgó fehér por közönséges kukoricakeményítő.
   
Nem tudni, hogy a levelek elküldése összefügg-e Oszama bin Laden minapi megölésével. Az amerikai hatóságok mindazonáltal szigorították a biztonsági intézkedéseket az al-Kaida vezetőjét likvidáló akció után.
   
Közvetlenül az követően, hogy az al-Kaida 2001. szeptember 11-én terrortámadásokat hajtott végre az Egyesült Államok ellen, lépfene-baktériummal fertőzött port tartalmazó levelek érkeztek kongresszusi hivatalokhoz és sajtóirodákhoz. A porral való érintkezés hatására öt ember meghalt, további 17 pedig megbetegedett. A bűncselekmények elkövetésével gyanúsított amerikai mikrobiológus - valószínűleg mert tudomást szerzett meggyanúsításáról - 2008 augusztusában öngyilkos lett.

MTI