szerző:
Eduline

Kizárólag szivacsból készített labdával játszhatnak testnevelésórán egy nagy-britanniai általános iskola diákjai.

Túl veszélyesnek tartja a bőr focilabdát az iskola
A Merseyside-ban lévő Malvern iskola aggódik ennyire tanulói testi épségéért - az a tanintézet, amelyben mások közt Steven Gerrard labdarúgósztár (a Liverpool csapatkapitány) koptatta a padokat és a (bőr)labdákat. Az iskola februári hírlevelében tájékoztatta a szülőket arról, hogy testi épségük védelmének csakis szivacslabdát vihetnek a gyerekek területére. A világ legfurcsább iskolai szabályairól szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.

Az intézkedést hevesen bírálja egyebek közt a gyerekkori elhízás ellen küzdő jótékonysági alap. Elnöke, Tam Fry ostobának minősítette a rendelkezést, megjegyezve, hogy egy gyerek éppen úgy eleshet és megütheti magát, ha szivacslabdát kerget, mintha bőrből készültet. "Nem hinném, hogy Steven Gerrard nem focizott az iskola játszóterén, és lefogadom, hogy néha még el is esett" - idézte a Fryt a The Daily Telegraph című brit lap.

Nem a Malvern az egyetlen iskola, amely kitiltotta a focilabdát: a kizárólag fiúkat oktató Edinburgh Academy novemberben levélben kérte a diákokat és szüleiket, hogy a hagyományos focilabdák helyett apró, puha labdákat vásároljanak. Deborah Meiklejohn, az iskola igazgatója szerint az öt és tizenegy év közötti fiúkra vonatkozó iskolai szabály bevezetésére azért volt szükség, mert a gyerekek nagyon könnyen megsérülhetnek a sportpályán. Az Edinburgh Academy heves tiltakozást kiváltó házirendjéről bővebben itt olvashatsz.

MTI