Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mit firkálsz a lapok szélére? Ilyen a személyiséged?

Tömegével találhattok az interneten ilyen-olyan teszteket - kíváncsiak voltunk, vajon a füzet vagy a tankönyv lapjaira firkált ábrákból is megtudhatjuk-e, milyenek vagyunk valójában. Nem kellett csalódnunk - a drawsketch.about.com oldal utánajárt, mit jelent, ha valaki arcokat, virágokat vagy csillagokat rajzolgat, amikor unatkozik az órán. Ez a teszt aligha tudományos, viszont legalább szórakoztató.

1. Házak

hirdetés
hirdetés

A házak az otthont szimbolizálják: egy aprólékosan kidolgozott épület a boldog családi életet, míg egy rendezetlen, ablaktalan ház a zaklatottságot, boldogtalanságot jelképezi.

2. Virágok

Ha valaki virágokat rajzol a füzetbe vagy a tankönyvbe, valószínűleg vágyakozik valami vagy valaki után. A virágok a természet szeretetét és a nőiességet szimbolizálják, míg néhány vallás szerint a földben gyökerező, nap felé nyújtózkodó virág a megvilágosodást jelképezi.

3. Emberek és arcok

Egy szép vagy rokonszenves arc barátságos személyiségről, míg egy mogorva arc ellenséges hozzáállásról árulkodik. Egy lány egy szép arccal gyakorlatilag az idealizált önarcképét rajzolja le, a vastagra rajzolt ajkak pedig csalódottságról árulkodnak.

4. Csillagok, szívek és más egyszerű formák

A nap vidám, nyitott személyiségre utal, csillagokat pedig főként ambíciózus, sőt magamutogató emberek rajzolgatnak. A szívek romantikus hajlamról vagy szerelemről árulkodnak.

5. Térbeli alakzatok

Aki kockákat rajzol a füzetébe, valószínűleg igen rendszerető és következetes ember. Az egymásra halmozott dobozok rajza viszont stresszhelyzetről és bizonytalanságról árulkodik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X