szerző:
Eduline

A tanácskozások hazai megrendezése a magyar felsőoktatásnak az európai oktatásban betöltött szerepét is kihangsúlyozza.

 
A Budapesti Gazdasági Főiskola szervezésében 2010-ben két rangos nemzetközi konferencia is megrendezésre kerül Magyarországon. A jövő év tavaszán az európai felsőoktatási intézményeket tömörítő nemzetközi szervezet az EURASHE (European Association of Higher Education), valamint az üzleti szakmai és nyelvi képzést támogató európai hálózat, a SPACE European Network For Business Studies and Languages konferenciáit látja vendégül Budapesten a BGF.
 
A magyar és az osztrák kormány az európai felsőoktatás harmonizációját célzó Bolognai-folyamat kezdetének 10 éves évfordulója alkalmából Budapesten és Bécsben ünnepi Miniszteri Találkozót szervez 2010 márciusában. Az eseményhez kapcsolódóan a Budapesti Gazdasági Főiskola meghívásának, szervező munkájának köszönhetően Budapesten tartja konvencióját az EURASHE (European Association of Higher Education), az európai felsőoktatási intézményeket összefogó szervezet, melynek fő célja a gyakorlatorientált minőségi felsőoktatás biztosítása, illetve az alap- és mesterképzési struktúra folyamatos fejlesztése.
 
2010 áprilisában ugyanakkor a húsz éves fennállását idén ünneplő, harminc ország közel 90 felsőoktatási intézményét egyesítő szervezet, a SPACE European Network For Business Studies and Languages következő ülésének is a Budapesti Gazdasági Főiskola lesz a házigazdája. A szakmai találkozók a Bologna-folyamat és a felsőoktatási reform tapasztalatainak cseréjére, valamint az eredmények bemutatására és a jövő feladatainak meghatározására nyújtanak lehetőséget.