szerző:
Edupress

A Kodolányi János Főiskola Nemzeti Minőség Díjat nyert. Az elismerést a Parlamentben március 19-én Dr. Szabó Péter, a KJF rektora vette át Dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli minisztertől és Mester Zoltántól, a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság elnökétől.

A Kodolányi János Főiskola másodszor kapott elismerést az Európai Minőségmenedzsment Alapítványtól (European Foundation for Quality Management, EFQM), 2006-ban Elismerés a Kiválóságért oklevélben részesült. Az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány immár 10 éve díjazza a hazai cégek, szervezetek minőségi munkáját. Az EFQM különböző európai elismerési szintjeit angol vagy magyar pályázattal 1999 óta 82 magyar szervezet nyerte el.

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület, az EFQM Magyar Nemzeti Partnerszervezete által szervezett rendezvényen 12 szervezet és gazdasági vállalkozás vehetett át különböző elismeréseket a Parlamentben: a Nemzeti Minőségi Díjat, az Elismerés a Kiválóságért és az Elkötelezettség a Kiválóságért európai elismeréseket, valamint európai kiváló eredményeket elismerő miniszterelnöki oklevelet.

Az európai rendszeren alapuló értékelési folyamat eredményeként a 2008. évben Nemzeti Minőségi Díjban részesült: Kis- és közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában a Miskolci Hőszolgáltató Kft., Közszolgáltatói szervezet kategóriában a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola. "Napjainkban a folyamatos fejlesztés és a szervezetek versenyképességének javítása jelent kitörési lehetőséget.
Ennek kulcsfontosságú eleme a minőség, a szervezeti kiválóság, melynek nemzetközileg elfogadott mércéje az 1996-ban miniszterelnöki rendelettel alapított Nemzeti Minőségi Díj" - mondta el megnyitó beszédében Mester Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium versenyképességért felelős szakállamtitkára, a Nemzeti Minőségi Díj Bizottságának elnöke. "A díjazott szervezetek folyamatos tanulási, fejlesztési és innovatív tevékenységei, képességei biztosítják az egyre javuló eredményeket és a versenyben maradást. Gratulálunk az európai eredményekhez és bíztatjuk a magyar nyerteseket az európai megmérettetésre is" - emelte ki Dr. Molnár Károly, Kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. "A Magyar Minőség Díj egy újabb igazolása annak, hogy jó úton járunk.
Hervainé dr. Szabó Gyöngyvér tudományos rektorhelyettes által vezetett Minőségi és Akkreditációs Központ irányításával a Kodolányi János Főiskola folyamatosan azon dolgozik, hogy diákjai, tanárai, munkatársai minőségi környezetben, minőségi folyamatokkal valódi értéket teremtsenek. Minden megmérettetésen mindig a legjobbak között szerepel a KJF, immár a kilencedik független minőség díjat vehettük át ma" - mondta el büszkén Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora.

(www.edupress.hu)