szerző:
Eduline

Irodalmi séták, színházi előadások, felolvasóestek, emlékkiállítások, konferenciák Szegeden

Radnóti Centenáriumi Emlékbizottság alakult a neves költő születésének századik évfordulója alkalmából a Szegedi Tudományegyetemen bekapcsolódva a Radnóti Év országos programsorozatába. Jeles hazai és határon túli irodalmárok, helytörténészek, muzeológusok, levéltárosok, színművészek, fiatal tudósok és Radnóti-fordítók emlékeznek meg az egyetemi tanulmányait Szegeden végzett, a város és az egyetem életéhez erőteljesen kötődő költő életművéről.

A Dr. Botka László, Szeged polgármestere és Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora fővédnökségével megalakult Radnóti Centenáriumi Emlékbizottság legfőbb célja, hogy méltó módon emlékezzék meg az egyetemi tanulmányait Szegeden végzett, a város és az egyetem életéhez erőteljesen kötődő költő életművéről.

A Radnóti Miklós születésének századik évfordulója alkalmából áprilistól izgalmas, színes rendezvénysorozat veszi kezdetét Szegeden. A rendezők többek között szegedi emlékhelyeken szervezett irodalmi sétákkal, szavalóversennyel, felolvasóestekkel, emlékkiállításokkal, a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével megrendezett irodalmi esttel, a Szegedi Egyetemi Színház előadásával és érdekes konferenciákkal várják az érdeklődőket. A programokon jeles hazai és határon túli irodalmárok, helytörténészek, muzeológusok, levéltárosok, színművészek, fiatal tudósok és Radnóti fordítói tisztelegnek a nagyszerű művész emléke előtt.