szerző:
Edupress

Élelmiszerlánc, élelmiszerbiztonság címmel tartottak szakmai fórumot október 3-án az Eszterházy Károly Főiskolán (EKF).

A szakmai fórumon a meghívott szakembereken kívül részt vettek helyi és régióban tevékenykedő vállalkozások, intézmények, a civil, illetve a kutatói szféra képviselői, önkormányzati képviselők és mindazok a közemberek, akik a témában érdekeltek és naprakész információkkal kívántak gazdagodni. A fórum fókuszában a főiskola falain belül működő Egerfood Regionális Tudásközpont kutatói tevékenysége és a most induló, országosan egyedülálló élelmiszer- és fogyasztóvédelmi szakirányú továbbképzés állt.Dr. Süth Miklós ismertette az október 1-jétől működő új, országos hatókörű élelmiszerlánc-biztonsági hatóságot, melynek kiemelt célja, hogy sok más európai országhoz hasonlóan Magyarországon is megteremtse az élelmiszerbiztonságot és a fogyasztóvédelmet "a földtől a fogyasztó asztaláig".(<a href='http://www.edupress.hu' target='_blank'>www.edupress.hu</a>)