szerző:
Eduline

Új rektort nevezett ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Dr. Bachmann Bálint személyében.

©

Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye 17 év után, alapítása óta először választott új rektort. Az új rektor Dr. Vass László munkáját veszi át, aki a Budapesti Metropolitan Egyetem 2001-es megalapítása óta, 17 éven keresztül töltötte be a pozíciót.

Dr. Bachmann Bálint 2018. októberétől tölti be rektori hivatalát, megbízatását Magyarország köztársasági elnöke október elsején, ünnepélyes keretek között adta át a Sándor-palotában.

Az új rektor érkezésével a METU új képzési rendszere, a MyBrand is bemutatkozik, melynek célja, hogy a hallgatók a képzések során megismerjék és folyamatosan monitorozzák kompetenciáikat, ezáltal pedig reális képet kapjanak saját teljesítményükről, erősségeikről és lehetőségeikről.

A diákok a képzések végén egy, a saját projektjeiket bemutató portfólióval léphetnek a munkaerőpiacra, amely a munkakeresés során kiemelheti őket a versenyből. A portfólió kialakítása és gondozása a teljes képzési időszakot átöleli, és a záróvizsgajegy részét képezi. Az új képzési módszert 2018. őszétől fokozatosan, felmenő rendszerben vezeti be az intézmény, az új rektor vezetésével.

Külföldi továbbtanulás: meglepő, de nem a tandíj jelenti a legnagyobb kiadást

Az ösztöndíjak havi 150-200 ezer forintos hozzájárulással könnyítik meg a brit, német vagy más ország egyetemeit választó diákok életét, de a külföldi tanulás még így is a magyar átlagfizetés összegét emészti fel a tandíjon felül. Országonként és intézményenként változó, hogy mennyibe kerülnek a külföldi képzések.