szerző:
Eduline

Végeláthatatlan olvasmánylistát kaptatok az egyetemen, főiskolán? A legfontosabb jegyzeteket már szeptemberben kikölcsönözték a könyvtárból? Ma két olyan oldalt mutatunk nektek, amelyeken - kis szerencsével - megtalálhatjátok a szükséges könyveket, és még fizetnetek sem kell érte.

Rukkola könyvcserélde

Tavaly nyár óta működik a rukkola.hu, amelyen fizetés nélkül, a cserére kínált kötetekért válogathattok mások könyvei közül. A cserebere szabályai egyszerűek: a „rukkolás” azt jelenti, hogy feltöltitek a megunt könyveiteket a rendszerbe, a „happolás” pedig azt, ha az oldalon olyan köteteket stoppoltok le, amelyeket szeretnétek megszerezni.

©

A Rukkola kínálatában egyetemi jegyzeteket és segédanyagokat is találtunk, azoknak pedig még könnyebb dolguk van, akik a kötelező olvasmányokat szeretnék beszerezni.

Digitális Tankönyvtár

A tankonyvtar.hu-t nemrég fedeztük fel: több mint hatezer folyóiratot, tanulmánykötetet, tankönyvet tölthettek le az oldalról, ingyen. A használata egyszerű, a bal felső sarokban találjátok a keresőmezőt, ide kell beírnotok az adott tankönyv szerzőjét vagy címét, de dátum és adatbázis alapján is kereshettek.  

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!