szerző:
Eduline

Eddig olcsó étkezési és szabadidős lehetőségeket ajánlottunk nektek, most öt tippet adunk ahhoz, hogyan spórolhattok a legapróbb mindennapi dolgokon egyetemistaként, főiskolásként.

Így válasszatok bankszámlát

Több bank kínál diákoknak szóló bankszámlacsomagot: érdemes megnézni, mennyibe kerül a számlavezetés és a bankkártya (van, ahol mindkettő ingyenes), az online és a telefonos ügyintézés, illetve az SMS-szolgáltatás. Annak is járjatok utána, mekkora összeget lehet lekötni - általában alacsonyabb a limit, mint egy hagyományos bankszámlánál. Mennyiből élnek a magyar egyetemisták? Cikkünket itt olvashatjátok.

Ne telefonáljatok és SMS-ezzetek

Ha okostelefonotok van, érdemes letölteni egy olyan alkalmazást, amellyel ingyen küldhettek, illetve fogadhattok szöveges üzeneteket, sőt akár telefonálhattok is. Jó megoldás például a Viber vagy a WhatsApp - csak a barátaitokat kell rávennetek, hogy ők is letöltsék az appot, és már chatelhettek is.

Használjátok ki az egyetemi lehetőségeket

Nézzetek körül, van-e irodalmi vagy filmklub az egyetemen, főiskolán, lehet-e sportolni a campuson, kínálnak-e olcsón nyelvórákat. Rengeteg szabadidős és szakmai programot találhattok, amelyekkel havonta jó pár ezer forintot spórolhattok.

Ha valami váratlan történik

Ha egy váratlan esemény miatt romlik az anyagi helyzetetek - például baleset, haláleset vagy állás elvesztése miatt -, az egyetemen vagy főiskolán rendkívüli szociális ösztöndíjra pályázhattok. Ez egyszeri juttatás, a kérelmekről havonta egyszer hoznak döntést. Milyen ösztöndíjakat kaphattok elsőévesként? A teljes listát itt találjátok.

Adjátok el, ami nem kell

Ha meguntátok valamelyik ruhátokat, cipőtöket vagy dísztárgyatokat - nem beszélve a könyvekről és az elektronikai dolgokról - fotózzátok le, és töltsétek fel valamelyik aukciós oldalra. Évente akár több tízezer forintot is kereshettek így, minimális befektetéssel. Ha nem vagytok megszorulva, akkor se dobjátok ki a felesleges holmikat: inkább adjátok oda azoknak, akiknek szükségük van rá.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat.

Hogyan spórolhattok az egyetemi tankönyeken? Erről itt olvashattok. Arról, hogy melyik könyvtárba érdemes beiratkoznotok, itt írtunk.

Arról, hogy hogyan járhattok múzeumba teljesen ingyen, itt találjátok cikkünket, a 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, azt a témát pedig, hogy megéri-e bringával járni a budapesti egyetemekre, itt boncolgattuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

©