szerző:
Eduline

Kaphatnak-e tanulmányi ösztöndíjat az önköltséges hallgatók? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Valószínűleg csak önköltséges formában tanulhatok szeptembertől, mert nem lesz elég pontom a támogatott helyhez. Így is kaphatok majd a jegyeim alapján ösztöndíjat?

Tanulmányi ösztöndíj csak az államilag támogatott, teljes idejű képzésben részt vevő, jól teljesítő hallgatóknak járhat - és csak akkor, ha már legalább egy félévet lezártak. A hallgatók tanulmányi eredményét intézményenként (sőt karonként) különböző szempontrendszer alapján rangsorolják, ez alapján dől el, ki kap ösztöndíjat és mekkora összeget.

Más ösztöndíjakra viszont önköltséges hallgatóként is pályázhattok, sőt a felsőoktatási intézmények saját ösztöndíjait és a céges ösztöndíjakat is érdemes megnézni:

Itt a lista: ilyen ösztöndíjakat kaphatnak az önköltséges képzésen tanulók

Ezeket a támogatásokat pályázhatod meg, még akkor is önköltséges képzésben tanulsz. Összeszedtük, hogy honnan juthatnak támogatáshoz azok, akiknek képzését nem az állam fizeni. Ezekkel a támogatásokkal könnyíthettek a súlyos összegeken. Bursa Hungarica Ezt a támogatást az alap- és mesterszakos hallgatók mellett az osztatlan képzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben tanulók is megpályázhatják.