szerző:
Eduline

A következő tanévben nem változik a nemzeti felsőoktatási ösztöndíj – a korábbi köztársasági ösztöndíj – összege, a kiemelkedő teljesítményű hallgatók tíz hónapon keresztül havi 40 ezer forintos juttatást kaphatnak.

©

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra mind az államilag támogatott, mind az önköltséges formában tanulók pályázhatnak, a juttatást azonban csak a nappali tagozatos alap-, osztatlan vagy mesterszakosok kaphatják meg, ha már legalább két félévre bejelentkeztek és minimum 55 kreditet megszereztek.

Felsőoktatási intézményenként az államilag támogatott, teljes idejű alapképzésen, mester- vagy osztatlan szakon tanulók számának 0,8 százaléka kaphatja meg az ösztöndíjat, egyetemenként-főiskolánként legalább egy hallgató - olvasható a kormány.hu-n közzétett tájékoztatóban.

Emelkedik az egyetemisták szociális támogatása, közzétették a kormányhatározatot

Megjelent a Magyar Közlönyben az egyetemisták, főiskolások szociális támogatásának emeléséről szóló kormányhatározat. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március elején jelentette be, hogy 40 százalékkal emelkedik a felsőoktatási szociális ösztöndíjakra fordítható keret szeptembertől, mostantól évi plusz 2 milliárd forintot fordítanak szociális ösztöndíjakra.